Mini kőtörő

Mini kőtörő

Hívjon: : 
Napi bérleti díj: 
70.000 Ft +ÁFA / nap
Kaució: 
400.000 Ft

Példák a mini kőtörő gazdaságosságra 100m3 keletkező sitt esetére.

Négy eset van amelyből az első nincs külön szemléltetve:

 1. 100m3 sitt / törmelék elszállítása 10db 10m3-es konténerekben. Ennek a költsége 2019-es áron számolva 570.000 Ft bruttó.
 2. 100m3 sitt / törmelék elszállítása 10db 10m3-es konténerben, és ugyanazon építkezésre 40m3 sóder vásárlása  töltésnek, vagy betonba.Ennek a költsége 2019-es áron számolva 749.000 Ft bruttó.
 3. 100m3 sitt / törmelék apróra zúzása kőtörővel, és a keletkező 40 m3 sitt – törmelék elszállítása 4db 10m3-es konténerben.Ennek a költsége 2019-es áron számolva 406.000 Ft bruttó.
 4. 100m3 sitt / törmelék apróra zúzása kőtörővel, és a keletkező 40m3 zúzott törmelék flehasználása út, vagy alap töltő anyagként, vagy betonba( amennyiben beton lett a kőtörővel aprítva) 2019-es árakon számolva 0 Ft.

Mini kőtörő gép bérlése: 

A mini kőtörő gép ideális a bontásokból keletkező beton, tégla és egyéb építési törmelékek darálásához, konténerbe rakás előtt.  A darabos bontási hulladékok (beton, tégla, kő stb.)  apróbbra törésével a bontási hulladék kétszer – háromszor kissebb térfogattal rendelkezik.  Ezáltal egy építkezésen, vagy egy épület bontásánál lényegesen alacsonyabbak a bontási törmelék elszállítási költségei.

Betontörmelék törése darálása: 

A betontöréssel a beton darabok egységnyi méretűvé, osztályozhatóvá válnak. A ledarált betontörmelék mérete beállítható a gépen 1 cm – től 5 cm -ig. A ledarált betontörmelék újra felhasználható beton készítéshez vagy helyben talaj töltéshez, vagy éppen út töltéshez.

Tégla, kő darálása:

A bontásból származó téglát is érdemes kőtörővel aprítani, ha olyan mennyiség van, vagy keletkezik a bontásból.

Adagolása:

A mini kőtörőnek az alap adagoló tálcája 40cm x 60cm méretű, amely kézi, vagy egy kis kotrógépes adagolásra alkalmas. Az kőtörő bérléséhez a gép nagyobb adagoló tálcával is felszerelhető(60 x 120 cm) , amennyiben az adagolást bobcattel, vagy kissebb homlokrakodó géppel  megoldható.

Betontörés teljesítménye: 

A mini betontörő gép óránkénti teljesítménye: 5 m3 /h, ami a ledarált sittben, hulladékban mérendő. A legnagyobb törmelék méret amelyet fel tud dogozni, az 18 cm a darab legkissebb átmérőjén.  A gépet egy 6.7 Kw-os háromfázisú motor hajtja, amely lendkerékkel van elláva. A hálózati csatlakozása 3 x 16 A (lomha). A kőtörő, betontörő gép bérlésével egy  12 m3 -es konténert kb. 2,5 óra alatt lehet a mini kőtörő géppel megtölteni.

 Törmelék deponálása: 

A mini kőtörő gép rendelkezik szállítószalaggal. Alapból egy 2m-es szállítószalaggal van szerelve, de a bérlők igényei szerint 4 m-es szállítószalaggal is tudjuk adni a bérléshez.  A 4 m-es szállítószalaggal már egyenesen a konténerbe tudja tölteni a törmeléket, hulladékot.  Amennyiben a keletkező építési törmeléket hasznosítani szeretnék, akkor a szállítószalag után egy osztályozó gépre van szükség.

 

Mini kőtörő gép kiegészítők:

1.     2m hosszú szállítószalag – alaptartozék

2.    4 m hosszú szállítószalag – alaptartozék

3.   Nagyobb etető tálca bobcathez – alaptartozék

 

BONTÁS

Épületek vagy egyéb építmények lebontásának megkezdése előtt, be kell szerezni a szükséges engedélyeket.  Amennyiben a gáz és villany mérőórák nem lesznek eltávolítva, akkor is az önkormányzat építési osztályához kell fordulni.  Az építési hatóság a kérelem beadásától számítva 30 nap után adja meg a bontási engedélyt, vagy éppen utasítja el azt. Ezért a bobcatek – vagy földmunkagépek bérlésének tervezésénél ezt az időt mindenképp érdemes figyelembe venni.  A bobcat bérléshez kapcsolódóan a következő bontási engedély kategóriák vannak:
Bontási engedély szükséges ha: 
 •  ikerházfél, vagy zártsorú épület bontásához
 • a terepszinthez képest 6 m-nél magasabb, vagy 500m3- nél nagyobb térfogatú épületnél
 • többemeletes ház teljes emeletének bontása esetén
 • műemléki épület esetén, vagy műemléki telek esetén
Bejelentés szükséges ha: 
 • kémény bontása esetén
 • a terepszinthez képest 6 m-nél alacsonyabb, vagy 500 légköbméternél kissebb épület esetén
 • ha az építmény azbeszt tartalmú építőanyagot is tartalmaz
 • 2 m- nél magasabb támfal, vagy 2 m-nél mélyebb pince bontása esetén

Nem szükséges engedély és bejelenteni sem kell a bontást lakóépületek kivételével, ahol 300 m3 -nél kisseb, egyszintes és 4m-nél alacsonyabb épület. Ez esetben, és a bejelentési kötelezettség a  bobcat – mini kotró , vagy egyéb földmunkagép bérlésénél nem kell a bontási engedélyekkel számolni.

 

 

A gépek bérlése előtt telefonos egyeztetés szükséges! Bérléssel kapcsolatban a +36-70-675-1067 telefonszám hívható.
A kölcsönzés során segítünk a feladathoz legmegfelelőbb festékszóró gépet, és a szükséges tartozékokat kiválasztani.

Gépek bérlésének menete:

Telefonon vagy emailen keresztül kérjük megadni a bérlés részleteit: melyik gépet, milyen tartozékokkal, illetve mikor szeretné kikölcsönözni.
A gép átvehető telephelyünkön
A gép átvételekor a bérlő kifizeti az adott gépre vonatkozó kaució díját.
A megadott, vagy időközben egyeztett időpontban várjuk vissza a gépet. A bérelt gépet tisztán, hiánytalanul, épen, és működőképesen visszakapva a kaució összegét visszaadjuk.